zondag 5 november 2017

TR Walt Disney World, just the two of us. Dag 1: heenreis

Zo, het tripreport van runDisney France 2017 is eindelijk af, op naar de volgende: Just the two of us in Walt Disney World! Mocht je geen zin hebben om het hele verhaal te lezen: ik zet wat tips dik gedrukt tussendoor!

In het eerste bericht staat onze voorbereiding: wat hebben we wanneer geboekt, etc. Wat nogal een domper was, en veel onzekerheid met zich mee bracht, was dat AirBerlin half augustus failliet ging. Ze konden ons lange tijd niet vertellen of onze vlucht doorging, en 2 weken voordat wij vertrokken hebben we zelf nog een vlucht geboekt bij KLM, uitgevoerd door Delta.

Tip: Neem altijd een vliegticketgarantie! Dit zullen wij voortaan altijd nemen. Wij hadden nooit verwacht dat AirBerlin failliet zou gaan, en hebben deze garantie niet bijgeboekt. De annulerings- en reisverzekering doet hier niets mee, het ziet er naar uit dat we het geld van de eerste vlucht kwijt zijn.

De nieuwe vlucht was niet ideaal, maar nog het meest gunstige uit de slechte keuzes. Het was de enigste optie waarbij de totale reistijd ongeveer 18,5uur duurde i.p.v. 24-30uur. Helaas ging de vlucht te vroeg in de ochtend, dat we niet met de trein konden en we hebben ons laten wegbrengen door familie. Online inchecken van de voren leverde ons plaatsen op precies in het midden van het vliegtuig. 

De vlucht was prima, ik vond de beenruimte bij Delta goed! Zelfs als de persoon voor je helemaal naar achteren ging, had je nog ruimte over. Ze kwamen vaak langs met drinken, en alcoholische drankjes waren ook inbegrepen. Het eten was alleen best wel vies, dat was een beetje jammer. Droge kipsalade, vies zoet broodje, heel vieze sandwich met de keuze ui met kaasspread of rosbiefspread. Maar goed, films waren wel leuk! Guardians of the Galaxy 2, Fantastic Beasts en Beauty & the Beast.

Na een vlucht van 8uur waren we op Boston. We moesten hier nog 7uur en 22minuten vermaken voordat onze volgende vlucht ging. We hadden daarom ook helemaal geen haast om uit het vliegtuig te komen, de douane (waar je de stempels krijgt) koste 30minuten wachten. Uiteindelijk waren we 1,5uur verder nadat we uit het vliegtuig waren gestapt en we bij onze volgende gate waren. Na de douane moesten we zelf onze koffer ophalen en opnieuw inchecken. 

Tip: mocht je ooit ook 7uur overstaptijd hebben op Boston, kun je de stad misschien gaan verkennen. Wij moesten uit het vliegveld, om van Terminal E naar A te gaan, en konden een stadsbus nemen naar Boston toe. Omdat we ons helemaal niet verdiept hebben in de stad, hebben we dit niet gedaan. Omdat het een binnenlandse vlucht is, hoef je niet zo lang van te voren alweer achter de douane te zijn.

Dus het was een lange zit. Maar wat te eten gehaald, en John had zich gelijk weer even vergist hoe erg de cola hier naar chloor smaakt. De rest van de vakantie heeft hij een (voor hem) nieuw drankje ontdekt: Lemonade! Zo zie je ook weer hoe goedkoop fastfood is: 10 kipnuggets met 0,5L frisdrank en veel patat is $5,99 en een gezonde sandwich is $9,99. 





Fastforward naar Orlando! We landen om 10:45PM plaatselijke tijd, en de koffers hadden we snel. We konden gebruik maken van de Magical Express. Het was meteen: welkom in Florida! Hier heb je om 11PM een vochtigheidsgehalte van 96%! Moet er gelijk bij zeggen dat dat ook meteen de enigste dag was dat het zo hoog was!

Na een ritje van ongeveer 45minuten waren we bij ons hotel: Coronado Springs. Als je midden in de nacht arriveert, is er blijkbaar geen bell service meer. Dus we moesten onze koffers zelf naar de kamer slepen. Na 26uur wakker te zijn, waren we niet zo blij dat onze magic band het niet deed om de kamer in te komen! En onze kamer zat ook nog naast een soort ventilatiesysteem wat een herrie maakte! Ik best boos terug naar de receptie (10minuten lopen na zo'n vermoeidheid is dan ook net wat teveel), en was erg verbaasd dat we geen excuses kregen. Ik heb daar wel 20min gestaan, voordat ze de oplossing hadden. Helaas hadden ze geen andere kamer, omdat het hotel was volgeboekt door een congress. Hierna deed de band het gelukkig. 

Om 1AM waren we dan eindelijk in de hotel kamer, en wat was die mooi! Het oorspronkelijke plan was dat we met AirBerlin zouden landen om 3PM en dan nog even Disney Springs in te gaan. Maar dat is dus veranderd: nu eerst slapen!
Ons vriendje die er een aantal nachten zat




Tip: luister je voicemail in de kamer af als je arriveert: Mickey Mouse himself heeft een berichtje voor je!
Tip: Wanneer je hebt geboekt via de UK actie met een gratis giftcard, vraag hier meteen naar bij het inchecken! Ze hadden het ons niet gegeven, en pas na 4 dagen werd onze voicemail ingesproken dat ze een envelop voor ons klaar hadden liggen: met de voucher voor de giftcard, kortingsbonnen, informatieboekje en bagagelabels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten