donderdag 29 september 2016

TR runDisney DLP 3e dag (24-9-16): de dag van de 5km

Vrijdag 24 september 2016: Inaugural 5K runDisney Paris!

Vooraf

De start van de 5K!
Welcome Disneyland Paris!
Yes, vandaag was het dan zo ver! De allereerste hardloopwedstrijd door Disneyland Parijs! De start was om 7:00u, en omdat we op tijd in de corral (startvlak) wilden staan, hadden we de wekker om 4:45u gezet. Onze kostuums aan, ja, dat hoort er toch bij bij runDisney! Om 5:15 zaten we aan ons ontbijtje: jus d'orange met 2 bananen. Er waren appels, bananen, en een soort kwark, maar dan op zijn frans ("formage blanc"), die we niet zo heel lekker vonden. Maar op 2 bananen kun je prima hardlopen! Om 6:00 stonden we onze corral. Zoals gezegd ben ik 1 gezakt, zodat ik samen met John in C kon starten. Ik denk dat we op ongeveer 1/4 van voren stonden. Voor de start was er nog een praatje door 2 mensen (geen idee wie het waren), die onder andere ook een warming up deden, maar daar deden er niet zoveel mensen aan mee. Je stond vrij dicht op elkaar, en om dan opeens jumping jacks te gaan doen, wordt niemand blij van. 

De start

Om 7uur werd er afgeteld, 3-2-1 Go! Poef, paf, klein beetje vuurwerk. Oh, was dat het? Ik had op youtube veel sensationeler start gezien in Amerika. Ze lieten steeds rond de 100 mensen door, en dan was er 1-2min wachttijd voordat de volgende ging. Er werd steeds weer 3-2-1-Go! afgeteld met een filmpje van Ratatouille, en een beetje stoom. 
Toen wij aan de beurt waren werden we net gestopt, om meer ruimte tussen de anderen te laten. Nou, prima, zo hadden wij een stukje met helemaal niemand voor ons! 

De 5K

Het eerste stuk was naar het Disneyland Hotel toe, wat was het mooi in de vroege uurtjes! En hier waren gelijk al veel castmember om je aan te moedigen om je de juiste kant op te wijzen. Allez! Allez! Allez! Dit hoor je vaak, geweldig! Franse versie van Go! Go! Go! Meteen daar voor het hotel werd al duidelijk dat de photopass icoontjes op de route geen characters stonden, maar alleen de fotografen. We hadden ze uit ons hoofd geleerd, dus we wisten waar we ze konden verwachten en zo ook glimlachend op de foto zouden komen. Deze foto's moeten nog online worden gezet door runDisney. 
Oh, wat was het magisch om door Mainstreet te rennen! De juichende castmembers, het zicht op het kasteel! Oh, en blijkbaar stonden er ook Olympische spelers, maar die hebben we helemaal gemist! 











Gelijk naast het kasteel waren de eerste 3 characters: Cruella, Jafar en kapitein Haak. We hadden besloten om gelijk maar een character te doen! 



De enigste kilometer die ik op de foto heb gezet tijdens de 5K.
Eenmaal Discoveryland in zagen we daar 2 bijzondere characters: Chewbacca & R2D2! Hier hebben we 20min op moeten wachten, werd erg spannend of ze niet vlak voor ons weggingen, maar we hebben het gehaald!

Helaas was de rij voor Stampertje en Miss Bunny al gesloten...

Vlak voor ons ging Mary Poppins en de 2 pinguïns weg. Maar Bert was ook erg leuk! 
Wat was het fantastisch! De attracties waren ook echt aan! Zoals Dombo en de Carousel! Geeft echt een extra sfeer! Nogmaals, de castmembers waren geweldig, daar werd je nog enthousiaster van. Overal stonden ze om je aan te moedigen. En erg leuk dat John heel vaak werd aangesproken met "Allez! Donald!"
Na het Disneyland Park gingen we de Studios in. En daar stond opeens Roger Rabbit! Die zien we ook nooit! Helaas besloot mijn slechte camera accu dat het toen welletjes was... Toen we in de corral stonden bedacht ik me opeens dat ik de slechte accu erin had. Die foto is wel gemaakt door de photopass+ camera's, maar die laat ook nog even op zich wachten.


Foto van Cafe Mickey
Als ik me het goed herinner waren deze characters stops er:
- 3 villains bij het kasteel: Cruella, Jafar en kapitein Haak
- Chewie en R2D2 in Discoveryland
- Pooh, Knorretjes, Konijn, Tijgertje en Ejoor begin van fantasyland
- Miss Bunny en Stampertje Fantasyland
- Mary, Bert, 2 pinguïns Fanatasyland
- Jessie en Woody Frontierland
Foto van Cafe Mickey
- Roger Rabbit Toon Plaza
- Linguini, Remy en Emil bij Ratatouille
- Spiderman bij Blockbuster












We zijn dus bij 4 echt gestopt. Omdat we niet wisten wanneer het limiet was wanneer je van de baan wordt gehaald, zijn we niet overal gestopt. Vooral na Chewbacca kwamen we veel mensen uit de C-corral tegen en wisten we dat we waarschijnlijk niet meer zo heel veel speling hadden.


Bij de finish stonden Donald, Pluto, Mickey en Minnie in hun sportpakjes. Maar helaas was het daar onmogelijk om een foto te maken. Deze liepen weg toen wij nog lang niet aan de beurt waren.


Conclusie: het was de leukste 5K die ik ook heb meegemaakt! Van de eerste keer rD leer je veel. Zo weten we nu achteraf dat we nog wel bij een character konden stoppen. Onze tijd? Een lachterje: 1uur en 10min! Geweldig! 

Foto van Cafe Mickey
Foto van Cafe Mickey
De route gemeten door mijn Garmin Forerunner 220

Geen opmerkingen:

Een reactie posten